Mer trendy å være husmor. Et problem for samfunnet?

Det er bemerkelsesverdig hvordan aktører i media klarer å etablere politiske “sannheter”. Tidligere var ble som kritiserte norsk innvandringspolitikk karakterisert som nynazister, “grums” og høyreekstreme. Nå – 20 år etter – lanserer Arbeiderpartiet mange av de forslagene man fnøs av for få år siden.

I dag står å lese i VG at det er blitt trendy å være husmor.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=544273

Dette skal visstnok være et problem. Hvem er dette et problem for? Den som velger å være hjemme? Jeg blir provosert av enkelte på venstresiden i norsk politikk, som karakterisererer det som et problem for samfunnet at unge kvinner i dag i økende grad prioriterer å ta vare på barn og hjem. Er det noe vi har sett tendensen til de siste 20-30 år så er det at likestillingen har hatt en pris. Mens far og mor jager karriere har stadig flere unge blitt overlatt til seg selv. Konsekvensen i mange tilfeller er økende kriminalitet, stoffmisbruk og psykisk sykdom. Barnevernet er overbelastet, psykiatrien er overbelastet, politiet har ikke nok ressurser.

Så er det altså ting som tyder på at mange velger å ta foreldrerollen på alvor. Hva skjer? Jo – det gjøres til et PROBLEM. Jeg er selv mann og kunne godt tenke meg å investere et antall år hjemme med mine barn. Problemet i dag er jo at det ikke er tilrettelagt verken for menn eller kvinner som ønsker å investere i oppdragelse, nærhet, trygget. Man mister rettigheter og pensjonsopptjening.

Nå er nettopp lønnsoppgjøret i offentlig sektor sluttført ved at Regjeringen gir seg på pensjonsordningen. Konsekvensen er at offentlig ansatte i realiteten har bedre muligheter for å velge å være hjemme med sine barn enn andre fordi pensjonsordningen er mer lukrativ. DETTE er et problem, slik jeg ser det. Signe Opshal ved Likestillingssenteret burde være mer opptatt av at man tilrettelegger slik at BEGGE kjønn kan velge å være hjemme en periode.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: politikk

Stikkord:, , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

2 kommentarer on “Mer trendy å være husmor. Et problem for samfunnet?”

  1. Lenesim Sier:

    Det er vel nettopp fordi det ikke er tilrettelagt mht pensjonsrettigheter osv at det er et problem med mange deltidsarbeidende kvinner. Samfunnet er ikke lagt opp til at man skal være “husmor”, men det er jo ikke bare ved alderspensjon det blir problem. Hvis mannen til en “husmor” blir borte (av en eller annen grunn), hva skal hun leve av da?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  2. vroooom Sier:

    Jeg forstår ikke helt hva du mener her. Ja – det er et problem at det ikke er tilrettelagt for kvinner. Ja – det er et problem at det ikke er tilrettelagt for menn, også, spør du meg. Det er et problem at samfunnet generelt ikke verdsetter at folk ønsker å ta ansvar for barna sine selv. Det er blitt en slags sannhet at den beste barneoppdragelsen får du i barnehagen. Dette er jeg sterkt uenig i. Like lite som alle kan jobbe i det offentlig så passer heller ikke alle barn like godt i barnehager. Det uniforme samfunnet som venstresiden i norsk politikk ønsker har etter min mening klare likhetstrekk med det man fant i øst-europeiske land for få år siden. Samfunnet skal ta ansvar for alt, selv oppdragelsen til barna dine. Det at mange nå prioriterer å være hjemme TIL TROSS for at det ikke er økonomisk gunstig skulle man applaudere. I stedet omtaler man det altså som et problem. Utrolig.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00