Fremskrittspartiet, Donald Duck, veiutbygging, Jernbaneverket, NSB, Arbeiderpartiet, Pondus og pendling…

FISKERIminister Helga Pedersen (AP) går i dag ut mot Frp og karakteriserer partiets løfter innen samferdsel som ”Donald Duck-politikk”. Det er jo kuriøst i seg selv at en fiskeriminister engasjerer seg så voldsomt i samferdselspolitikken.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=569815

Men jeg har pendlet i over 4 år og blir mer enn middels provosert av dette utspillet. Arbeiderpartiet har sittet i regjering 44 av 64 år etter krigen og er ansvarlig for at vi i dag henger 20-30 år etter Sverige når det gjelder veiutbygging. Antall dødsofre langs norske veier har vært betydelig i perioder, og ser man på den samme ulykkesstatistikken for veistrekninger der 4-felt er utbygd så faller antall dødsfall dramatisk. Selvsagt.

NSB og Jernbaneverket er en katastrofe. Det stinker urin under undergangene på Oslo S. Klokkene på plattformene viser som oftest ikke riktig tid. Togene er forsinket. Man blir tilbudt togvogner som er 30 år gamle og uten ventilasjon. Disse vognene holder 40 varmegrader om sommeren og kuldegrader om vinteren. Forleden ble det på et vestgående tog fra Oslo S opplyst over høyttaleranlegget at man dessverre måtte stenge toalettene fordi vognene er av eldre dato og at avføringen dermed blir sluppet ned på skinnegangen. Dette er samferdsels-Norge anno 2009.

På Vestfoldbanen tar en togtur fra Sandefjord til Oslo i dag like lang tid som den gjorde for 30 år siden, om lag 1 time og 50 minutter(!)

Jeg synes du skal være passe ydmyk som AP-politiker i samferdselspolitikken når du uttaler deg. Dette partiet har hatt mer enn en mulighet til å gjøre noe med dette området, men har aldri satset på samferdsel.

Det er mulig Frp’s overbudspolitikk er ”Donald Duck-politikk”, men hvis så er tilfelle så er det fristende å karakterisere Arbeiderpartiets samferdselspolitikk de siste 40 årene for ”Pondus-politikk”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: aktuelt i media, politikk

Stikkord:, , , , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

35 kommentarer on “Fremskrittspartiet, Donald Duck, veiutbygging, Jernbaneverket, NSB, Arbeiderpartiet, Pondus og pendling…”

 1. Børre Sier:

  Bra skrevet, og er helt enig med deg. Et “fattig” land som Sverige har så mye bedre standard enn oss…

  Er det noen land igjen i Europa som har dårligere standard på veinett og infrastruktur enn Norge?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Ernst Thomas Sier:

  Du beskriver en helt riktig konsekvensanalyse av Arbeiderpartipolitikkens grep om vei og transport i dette landet. Ap i sammen med Lo bestemte sammen i 1960 at de skulle satse alt” de hadde på å bygge ut jernbanen i Norge, Vei ville de ikke sattse på og det får vi/de svi for nå. Dette ble fremhevet spesielt da de fleste medlemmene i Lo arbeidet innen Nsb den gangen. En kan se at de togskinnene aldri ble bedre, det har humpet seg frem i mellom 50 og 90 km i årevis. Dette har de heller ikke greid å gjøre noe med, Jernbanen i Norge er på en 1980 standard og der står den fjellstøtt. Løfter har det vært i fleng og utsatt som politsisk Ap-propaganda, Resultater ? Ingen. Veiutbyggingen i landet er under enhver kritikk og det er fantastisk at en dårlig Fiskeriminister skal uttale seg om en like dårlig veiutbygging. Dama er så frekk og så kunnskapsløs at hun ikke kan fiske mort engang og så skal de nå angripe andre politiske partiers troverdighet vedr, veiutbygging?. Nei, dette blir for dumt og det blir en kopi av Brustad. Katastrofale konsekvenser av egen politikk skal skjules med å henvise til Donald Duck? Og jeg som har lest at Donald Duck er Ap politisk And! Det er så dårlig, det er så ansvarsløst og det er en fallitterklæring at Ap politikere kan være så inkonsekvente at de ikke kan se sin egen historier og konsekvensene av sitt partis feilslåtte politikk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Thorbass Sier:

  Amen!

  Arbeiderpolitikk er schizofrenipolitikk! INGENTING “makes sense”! Den er preget av forvirring, motsetninger, fornektelse, klatt på klatt feil på feil, og TOTALT uten mål og mening!! Sånn er det, og dette har det norske folket ansvar for! FY SKAM!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Espen Sier:

  Bra skrevet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Jim Beam Sier:

  Bra kommentarer! Det er vel ikke de fra vår nordligste landsdel som bør uttale seg om hvordan samferdsel skal drives. De har fått sin del av kaka i alle år. Det som mangler er litt struktur og litt intelligens i hvor en plasserer pengene og hvor en gjør oppgraderingene. Dessverre er det ikke mange norske politikere som kan utvise strukturelle egenskaper. Deres intelligens kan hver enkelt vurdere, men hadde den vært endel høyere så hadde de nok jobbet i det private de også.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. winnner Sier:

  WORD!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Olram Sier:

  Alt som har med samferdsel å gjøre i Norge er en katastrofe. I mitt distrikt kjører vi slalom mellom dype hjulspor og huller i veien. Særlig ille når det regner da må en vende blikket mot himmelen og håpe en unngår vannplaning, og at en har litt utsikt gjennom vannspruten når man møter trailere. Ap har ingen troverdighet i samferdsel, den ble forlatt for 20 år siden. Det er en lettvint løsning å raljere med de som aldrig har fått vise hva de kan. Heia Siv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Henry Sier:

  Jada, det er bare å kritisere Frp for pengebruken. Sannheten er at vi renner over av penger, og sosialisten roter de vekk. Nå solgte eksempelvis folketrygdfondet(eid av staten) aksjene i aker solutions og tapte 1milliard der, KUN fordi de er fornærmet på røkke. Hvilken pengebruk er best? Gassrenseanlegg til Stoltenberg, med en totalkostnad på 12mrd som ikke er i bruk engang? for å nevne noe… Det er bare å mobbe frp for pengebruken, men ved frp pengebruk på vei, så får vi ihvertfall igjen noe for pengene, som viser, og som er til gagn for alle.! Stå på Siv og Per!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Arild Sier:

  Jeg kjørte fra Stavanger til Lillehammer via Odda, og Hardangervidda. Ved Odda begynte galskapen, Jeg trodde ikke det var mulig å ha så dårlige veier. Mot Kinsarvik, forferdelig! over Hardangervidda, like gale, ned mot Geilo og Gol vannvittig!! Håpløst elendig. Hva sier veitrafikkloven om tilstandene? Veiene burde vel stenges? og skiltes som i ustand?
  Hjem kjørte jeg via Oslo og sørlandet 24 mil lenger men bedre.
  Veinorge er en AP,H,KRF,V,SP, SV Skandale! 40 år uten vedlikehold???
  Jeg tror bare FRP kan få skikk på dette.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Bjørn Sier:

  Bildet er fra Mosseveien. Syklisten er ikke meg , men kunne vært det. Det er helt vilt at det ikke er sykkelsti langs denne veien. Hva i alle verden tenker man på når man legger om fiskevollkrysset og ikke lager skulder til syklister ??? En eller annen nedsnødd tulling i veg-planleggingen bør pensjoneres umiddelbart !! IDIOT !!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Bjørn Sier:

  Innsenderen kan ikke ha mere rett i sine kommentarer til årevis med AP-politikk!!
  Og nå snakkes det om å få i gang høyhastighetstog som vil bli et hundremilliardersluk!!
  Var det ikke bedre å gå løs på de åpenbare problemene først, og få orden på basisveinett og annen infrastruktur. Det ser ut som man har mer enn nok med å få et “normalt” togsystem til å fungere.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Jantore Sier:

  Alle vet at pondus eier DD&Co, men jeg er villig til å gi opp en stemme til FRP bare får å se om det blir noen forandring på det AP har vært likegyldige til, og med det så gir jeg opp eldre-omsorg, bedre lønn, og et sosialistisk partnerskap allah Norge, dette er jeg fast bestemt på, ..om jeg må gi opp et par år får å få forandring, så gjør jeg det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Rolf Sier:

  Å skylde alene på arbeiderpartiet er feil, men jeg er enig at de kunne ha gjort mye mer for å utvikle samferdsel i Norge til å bli mye bedre, både for bil og tog.

  Det jeg derimot vil minne om er at dette er noe som stortinget sammen må komme til enighet om. Norge har ikke hatt en flertallregjering på flere år før de 4 siste årene. Men selv da er en regjering tvunget til å høre på mindretallet, spesielt når det kommer til budsjettet. Årsaken er at budsjettet blir bestemt av Stortinget i plenum, og det vil si at flertallet i Stortinget bestemmer sammen hvordan budsjettet skal bli. I løpet av de 4 siste årene har regjeringen kunne vedta budsjettet uten å høre på minoriteten i Stortinget, men det er ikke god politikk.

  Så god politikk for bedre samferdselspolitikk er ikke å love i hytt og pine som FRP, altså Donald Duck politikk. Heller er det ikke bra politikk å holde igjen som arbeiderpartiet nå gjør, altså Pondus politikk. de fleste andre partiene, forutom FRP fører en pondus politikk i forhold til samferdsel, men de burde gå sammen om en kjempestor pakke, for utarbeiding av en bedre samferdsel i Norge, både for bil og tog.

  Bedre enn den som FRP har til og med spør du meg, fordi Norge trenger å fornye sine toglinjer og tog, samt bedre veier i storbyene og mellom de store byene i Norge og helt til Norges yttergrenser i nord og sør, øst og vest.

  Dette vil koste, men jeg tror Norge ville være tjent med at man bygger ut 4 motorsvei felter(en vei) i storbyer som Oslo, Bergen, Drammen, Trondheim og Stavanger (totalt 8 felts). Resten av Europa veiene bør være 3felts(totalt 6 felter begge veier), og adskilt. Disse motorveiene bør ha nok med muligheter for utbygging og vedlikehold, etterhvert som tiden går. Årsaken ligger i at vi mennesker blir mer egoistiske og vil ha en egen bil, og vi trenger derfor mulighet til å kjøre på disse veiene mellom de største byene i Norge. Samme gjelder Tog og toglinjer, det bør også i større grad bygges ut for dem som ønsker å benytte seg av denne type tjenester.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Knut Espegard Sier:

  Jeg er hjertens enig med forfatter av dette innlegg. Det er STOR SKAM og uendelig provoserende å se Arbeiderpartiets representanter briljere over hvor godt de har styrt landet. Det er også en STOR SKAM og pinlig på deres vegne å høre partiets representanter diskutere ulike tiltak for å få ned trafikkdødeligheten – som alle uten unntak går på mere kontroller, flere lover og regler, større innskrenkninger i det Norske folks & næringslivs transporteffektivitet, økonomi, fleksibilitet, frihet og anonymitet langs veiene (redusert fartsgrense, økte kontroller, fotobokser & tv-overvåkning osv).

  I mine øyne er den Norske Stat representert ved det Norske arbeiderparti skyld i de aller fleste trafikkulykker og dødsfall langs Norske veier.

  Jeg ser det også slik, at den manglende trafikksikkerheten, manglende effektivitet innen samferdsel i Norge burde få store rettslige følger for arbeiderpartiet og deres ulike ledere gjennom etterkrigsårene for direkte vanstyre, uansvarlighet og jeg er nesten fristet til å si “folkemord”.

  Jeg har selv reist over store deler av verden, kjørt i både u-land og I-land med bil – og det er pinlig å registrere at flere såkalte fattige u-land har langt bedre veier og infrastruktur innen samferdsel enn hva verdens rikeste land kan by sine egne borgere og gjestende turister.

  JEG ER SINT OG FLAU!

  SKAM DERE ALLE SOM EN SOM HAR FORVALTET DET NORSKE FOLKS RIKDOM SÅ DÅRLIG AT DERE LAR VÅRE BARN DØ PÅ VÅRE VEIER, SOM HAR LATT VÅRE SKOLER & OFFENTLIGE BYGNINGER FORFALLE TIL SLUMLIGNENDE STANDARD DÅRLIGERE ENN I MANGE U-LAND, SOM HAR BEDREVET ET TOMHODET, SOSIALISTISK FORSØKSPROSJEKT MED VÅRE BARN SOM HAR MEDFØRT AT VI LIGGER PÅ BUNNEN HVA GJELDER LÆRING, DISIPLIN OG SKOLEFAGLIG NIVÅ.

  SKAM DERE INDERLIG FOR Å BEDYRE GANG PÅ GANG AT NORGE ER VERDENS BESTE LAND Å BO I NÅR DERE DREPER VÅRE KJÆRE LANGS VÅRE VEIER UTEN MIDT-DELER OG FORSVARLIG STANDARD OG NÅR SELVMORD ER DEN HYPPIGSTE DØDSÅRSAK BLANDT VÅRE UNGDOMMER.

  Skam dere inderlig for å ha flyttet ansvaret for både ulykker, manglende teknisk standard på veier, bygninger og offentlige institusjoner på Det Norske Folk og Deres kommuner.

  ANSVAR OG SKYLD ER DERES!

  SKAM dere også inderlig for å ha lært det Norske Folk Gjennom debattprogram etter debattprogram, dueller og politiske kampanjer – at LØGN, UHØFLIGHET, ANSVARSFRASKRIVELSE, BLØFF OG FALSKE LØFTER er nòrmen og rett og rimelig, mens gamle verdier som Å TA ANSVAR FOR HVA EN SELV GJØR (eller ikke gjør), ORDHOLDENHET, SANNFERDIGHET, RESPEKT og VANLIG HØFLIGHET er dinosaurenes verdier og ikke lenger noe en kan forvente av en politiker.

  SKAM DERE også inderlig for å ha redusert ekteskapets, familiens og hjemmenes rolle og viktighet til noe nesten ikke-eksisterende.

  SKAM DERE også inderlig for deres innsats til å normalisert det unormale og for å ha svekket Det Norske Folks kristne og grunnlovsfestede verdigrunnlag som ble befestet av våre staute, rakryggede og altruistiske forfedre.

  Skam dere også inderlig for å ha forført et helt folk inn i sosialismens makt og frihetsberøvelse fordekt gjennom såkalt demokrati (les sosialdemokrati). Norge er i dag å betegne som en politistat ved at over halve den Norske befolkning er ansatt eller har sitt levebrød gjennom statlige og/eller kommunale arbeidsoppgaver/plasser. Dette i seg selv er etter mitt syn nærmest å betegne som LANDSSVIK og STATSKUPP – spesiellt med tanke på Arbeiderpartiets tette og nære bånd til de store statlige og kommunale fag og yrkesorganisasjoner gjennom alle år – og ved at de har stilt seg nærmest som garantist for deres arbeidsplasser i et overtallig, uprofesjonellt, delvis korrupt, nedverdigende og ødeleggende kommunalt og statlig byråkrati som i hovedsak består av små mennekser med mye makt som har ført til at vanlige Norske borgere står maktesløs med lua i handa i møte med Det offentlige.

  SKAM DERE! men det er jo bare politikk, er det ikke?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Paul Morris Sier:

  I feel as most do in this country, we have so much money. Why can’t we use some of it on our infrastructure. In the long run it is an investment for our children.
  Paul Morris
  Stavanger

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. En som tenker litt lenger Sier:

  Dette er da veldig lett og ensidig kritikk.

  La meg nå minne om at det har vært høyre politikk i mesteparten av 80 & 90 tallet.

  At kvaliteten på servicen ikke er optimal på NSB kan da ikke rettes mot arbeiderpartiet. Driften av jernbanen er jo delt mellom jernbaneverket, banedrift og NSB. Alt i tråd med god Høyre politikk at alt skal på død og liv privatiseres.

  La meg pressisere at veibyggingen i Sverige er satt etter en standard for at veiene brukes til forsvar av landet for landing og letting av jagerflyene deres. Dermed kommer mye av veibyggingen under forsvarsbusjettet.

  Alle vil ha billigst mulig pris på de tjenester en kjøper. Men alle vil jo ha høyere lønn hvert år. Men prisstigningen står jo ikke alltid i sammenheng med økte kostnader. Derfor blir ting som ikke er høyst nødvendig tilsidesatt og forfaller til de blir ødelagt.

  Jeg sier ikke at Arbeiderpartiet har svaret på alle problemer i samfunnet. Men hvis en går med oppfattningen at alt skyldes et parti så har man så mye tunnelsyn at en ikke bør uttale seg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Vera Gulbrandsen Sier:

  Norge trenger forandringen og FRP er eneste parti i Norge som vil og kan gjøre dette.
  Norge ser ut som fattigste land i Europe. AP som styrer landet 44 år må gå!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Vera Gulbrandsen Sier:

  Norge trenger forandringen og FRP er eneste parti i Norge som vil og kan gjøre dette.
  Norge ser ut som fattigste land i Europe. AP som styrer landet i 44 år burde skame seg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. Terje Nordskaug Sier:

  Meget bra skrevet! Det er helt utrolig at de som har hatt makt ikke kan vedstå seg at de ikke har gjort noe! For vel 1 års siden var det jo, i følge denne regjeringen, egentlig ikke noe stort i vegen med veier og jernbane. Så kom finanskrisen, så kom det noen penger og nå driver politikere fra de rød-grønne å prater om fjerntog med kostnadsrammer på flere hundre milliarder. Tenker dem med det de sitter på?
  Få orden på det som burde være i orden. Greier de det så kan vi se på neste sak!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. Anbro Sier:

  Helt enig i at stort sett alt innen samferdsel i norge skulle vært oppdatert for minst 30 år siden, men det blir for meg feil å legge skylden på dagens regjering. Selv er jeg mest kjent med jernbanen, og her har i alle fall sittende regjering bevilget penger og arbeidsplasser etter at siste blå regjering sørget for å gi 1000 jernbanearbeidere sparken. Nå har vi pengene til å få jobben gjort, men ikke arbeidskraften. Den må leies inn av private, og det blir dobbelt så dyrt om ikke mer, og det viser seg at det ikke er alle som er like proffe på å kvalitetssikre arbeidet de gjør. Dermed får vi bare halvparten så mye for penga som vi kunne fått før. Så det å skulle prviatisere alt som mange blå ønsker, vil heller ikke føre til så mye godt. Mest vil jeg tro det fører til økte priser over alt, også innen skole, helse- og eldreomsorg. Og offentlig opptjening av pensjon som sikrer oss og barna våre i alderdommen, kan vi bare drømme om når alt er privatisert.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. Bjørn Sier:

  Veldig bra!
  Etter ti år med pendling til Oslo, oppdages det at det år for år blir mer og mer forsinkelser, mer og mer forfall, større og større køer.
  En kollega regnet ut at turen fra Kråkstad til Oslo S i dag tar ca 10 minutter LENGRE tid enn hva den gjorde for 25 år siden.

  Jeg er absolutt ingen FRP mann, men la oss slippe dem til, la dem bruke noen penger på å bygge veier, kollektivtrafikk, helsevesen og skole – så kan vi heller få en mere moderat borgelig styring om fire nye år.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. Kristian Sier:

  Kjempe bra sagt. Er helt enig.
  Skremmer meg at AP får fortsette i regjering gang på gang.
  Milt sagt på tide med litt forandring

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. Omne Sier:

  Enda en som klager over veiene i Norge. Det finnes da viktigere ting å bruke tid og penger på enn å asfaltisere landet vårt. Skjønner ikke hvorfor nettopp veier skal være så viktig i forhold til skole, sykehus og helsetilbud, forskning og trygdeytelser for å nevne noe. Enig i at kollektiv trafikk burde fått en drabelig oppuss, men å pøse ut penger til bil-veibygging er ikke nødvendigvis svaret på å få draps ulykkene ned. Det er derimot farten!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 24. Morten Velde Sier:

  Spot on.

  Så mye forklart med så få enkle ord.

  Takk AP for et land med forfallet samferdselsystem og totalt utdatert infrastruktur.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 25. Ap-hater Sier:

  Helt enig i beskrivelsen av Helga Pedersen og AP sin (manglende)samferdsels politikk. At AP kan være så til de grader nedlatende ovenfor FRP siin politikk er mildt sagt utrolig. AP har som beskrevet ovenfor hatt alle muligheter til å gjøre noe, men klatting her og der, bompenger, avgifts økninger bla, bla er det som dominerer. At folk i det hele tatt har tillitt til partiet er like utrolig. Svikt i alle ledd preger hverdagen. Uansett sektor, helse, samferdsel, politi eller annet preges av sulteforing og forfall. Stem FRP. Gi partiet en mulighet til å fornye Norge. Noe som kommer alle til gode. Ikke som nå, hvor kriminelle har vekst, andre forfall.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 26. OJ Sier:

  Vel talt! Nå skal det vel sies at jeg ikke har det spor mer tro på at Frp som du indirekte sikter til skal klare å få til noe mer. Det er mye finklær og fine ord i politikken, og heller lite handling…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 27. Arne Eike Sier:

  Helt enig med deg i dine synspunkter. På tide å få regjeringsskifte til høsten. AP & co har bevist at de ikke får det til, etter snart 4 nye år i regjering, med flertall. Nå kommer valgflesket fram igjen.
  Hvorfor er ikke noe gjordt i de over 3 1/2 år som har gått siden siste valg ??

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 28. are salomonsen Sier:

  norge vil aldri våkne. nordmenn vil alltid bli blendet av sosialistenes lov og lyg politikk. usa har og falt for dette nå.

  dobbeltmoral er sosialisme, norge er sosialistisk så vi får det som vi stemmer. er sikker på at de rødgrønne vinner til høsten, kun fordi nordmenn er nordmenn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 29. Rufus Sier:

  NTP er kun et “ønskedokument”, det er ingen bevilgning. Å snakke om å overoppfylle en i utgangspunktet dårlig 10 års plan med 1,9 milliarder med de enorme utfordringene Norge har på samferdselssektoren er tragisk politiker retorikk.

  Næringslivet taper 50 milliarder i året på dette sølet av et veisystem vi har. Og tenk på all fritid folk har mistet på jobb reiser og feriereiser i dette landet fordi tog ikke går og veiene har sneglefart og lange køer.

  De samlede dødstallene i trafikken i Norge er ikke så høye, og det skulle bare mangle med alle øde strekninger vi har, men se på de veiene der det er tett trafikk. E6, E18, RV3 .. dette er rene dødsfeller også i internasjonal sammenheng. Og dette har politikerne nekte å gjøre noe med i årtier.
  Politikerne blåser i de som betaler for denne misæren.

  AP og de rødgrønne har først og fremst vist sin motvilje mot effektiv veibygging ved at de har fjernet alle effektive former finansiering. (Grimstad-Kr.sand modellen med prosjektfinansiering skal ikke videreføres selv om den ga utbygging nesten på svensk hastighet).

  Det er et tydelig eksempel på at ideoligi går foran landets behov når AP skal bestemme.

  AP har derfor ingen tillit i samferdselsspørsmål. Det har forsåvidt heller ikke Høyre og sentrumskammeratene som Helga Pedersen prøver å flytte fokus til.

  Frp bør få sjansen, de har i allefall ikke ideologiske sperrer og en skikkelig privat finansiering av vei og tog kombinert med statlige reguleringsplaner vil kunne sette fart i utbyggingen.

  Men AP er i mot. Det er faktum og taler for seg. Å si at 1.9 miliarder over en 10 års periode er bevis på handlekraft er å blir noe sludder.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 30. Ragnar Georg Borgen Sier:

  Håper inderlig at Frp kommer til makten så de kan vise oss hvordan det kan gjøres.Når HØYRE kan slutte å tru på julenissen og komme i dialog med Frp så vil de få flertall disse to og selvsagt uten innblanding av de øvrige borgelige partiene fordi disse skaper bare trøbbel. Med hilsen fra en som tror på en bedre fremtid.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 31. aldal Sier:

  Veibygging utføres som klattverk. Litt her og litt der ! Så går det noen år så kommer det noen og utfører noen ekstra km.
  Opptil 40 – 50 år for å gjøre ferdig en to tre mil veistrekkning.
  Dersom noen tviler på dette kan jeg vise til slike eksempler.
  Millioner går med for å flytte utstyr og folk til nabokumuner noe mil
  et annet sted. Så får en samme historien der også.
  Fantasiprosjekter settes fram for å få folk til å glemme de nære
  problemene. Høyhastighetstog er flott dersom Bergen var London
  og Oslo Paris, Berlin på Geilo og Roma på Voss !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 32. enig Sier:

  Fantastisk godt poeng, det er på tide at noen tar oppgjør. AP får begynne å presentere løsningenr istedenfor å slenge dritt, hvis ikke kan de gi bort plassen i regjeringen til de som faktisk ønsker å gjennomføre noe (farvel AP og SV…)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 33. Yngvar Sier:

  Ja dette er jo også aktiv dødshjelp dette og med det offentlige som aktør

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 34. Odd Frantzen Sier:

  Jeg ser du er opptatt av tog og jernbane. Da tror jeg du bør vurdere å IKKE gi stemmen din til Fremskrittspartiet. FrP er det partiet i Norge som er mest i mot å satse på jernbane. Der i gården er det satsing på vei for alle penga.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 35. fredrik lorentzen Sier:

  veiene i norge er viktigere enn tog i første omgang, vi har ikke infrastruktur nokk til å møte behovet til landet bedrifter. lapping av veier, og det som jeg liker å kalle lakering av veier(slenge asfalt på allerde dårlige veier som burde ordnes på nytt) er det ap har gjort med veiene. vi må gi frp en sjanse, om de bruker mye penger så er det for at det er en nødvendighet. vi kan ikke fortsette med å lappe norge, vi trenger et nytt land. det er synd, men norge blir dyrt å reparere. men det er nødvendig, for oljen varer ikke evig. å bruke mer penger nå betyr å lage ett land som klarer å skape penger når vi ikke har olje lenger, å det er ikke lenge til.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00