Aarebrot’s stemmefiske

På nyhetene på P4 i dag kom Jens Stoltenberg med en oppfordring til alle ”sofasittere” om å avgi stemme ved stortingsvalget. Han er klar og tydelig på at Arbeiderpartiets største fiende er ”Sofapartiet”. I samme nyhetsinnslag kom valgforsker Frank Aarebrot med en tilsvarende oppfordring. Han sier noe sånt som at; ”Dersom det er et parti du ikke kan fordra, så må du stemme på hvilken som helst av de andre partiene.”

Dette kommer altså ut av munnen på en som titulerer seg som valgforsker. Er det virkelig mulig? Du kan da ikke ha stort mer troverdighet igjen, Aarebrot? Kunne du ikke like gjerne byttet ut ”parti” med Fremskrittspartiet? Det er tydelig for enhver at det er det du mener.

Det er greit nok at Aarebrot er Arbeiderpartimann. Men han gjør altså krav på å bli vurdert som valgforsker når han i valgkampen kommenterer den politiske debatten.

Det som også er rimelig spesielt er at P4 altså velger å la statsministeren komme med denne appellen på valgdagen. Og som ”nøytral” observatør bruker man altså Aarebrot. For velgere som ikke er klar over at Aarebrot har minst 2 agendaer så er dette rimelig problematisk. Man får inntrykk av at en uhildet valgkommentator mener det er viktig at så mange som mulig stemmer. I virkeligheten vet både Stoltenberg, P4 og Aarebrot at det først og fremst er Arbeiderpartiet som profitterer på at valgdeltakelsen er høy.

Aarebot er i min verden ikke lenger en troverdig valgforsker, men en politisk aktør.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: politikk

Stikkord:, ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00