Kontantstøtten skal bort!! – Når familiepolitikk blir integreringspolitikk..

Den rød-grønne regjeringen brukte som ventet få dager på å konkludere med å fjerne kontantstøtten.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=585092

Begrunnelsen handler om integreringspolitikk. Jeg foreslår herved at vi vurderer alle andre trygdeytelser i samme lys. Arbeidsledighetstrygd bør kuttes fordi så mange innvandrere er arbeidsledige. Trygden bidrar til å holde disse borte fra arbeidslivet. Uføretrygd bør kuttes fordi så mange innvandrere holdes borte fra normalt samfunnsliv. Overgangsstønad og barnetrygd bør avskaffes fordi innvandrerne får så mange barn. Ordningene bidrar til å holde mor hjemme.

Si meg, AP og SV – skal all politikk heretter handle om integrering? De siste 20-30 år så har høyresiden i norsk politikk advart mot flommen av innvandrere dere har tatt i mot. Nå – når dette langt på vei preger det norske samfunnet, på godt og vondt, så bruker dere det som alibi.

Dette er så frekt at jeg blir provosert. Har dere fått med dere at Norge er mer enn Oslo? Hvorfor skal en nasjonal ordning avskaffes med begrunnelse i integreringsproblematikken på Oslo’s østkant? Hvor er logikken i at en norsk familie ikke skal få valgfrihet men nærmest tvinges til å velge barnehage fra barnet fyller 1-år? Hvilken forskning refererer dere til som dokumenterer at barn har best av å gå i barnehagen og ikke være i hjemmet fra fylte 1 år? En slik ordning kan sammenliknes med å subsidiere alkohol. Alle vet at alkohol er skadelig. Alle (muligens unntatt sosialistene) vet at barn på 8-18 måneder har det best hjemme hos mor og far. Allikevel skal man altså fjerne kontantstøtten og motiverer altså heller foreldre til å gi fra seg barna så tidlig som mulig. Dette er galskap og dessverre bare starten på fire nye år med sosialistisk politikk. Det som er positivt er at velgerne omsider kommer til å se hvilket samfunn dere ønsker. Forhåpentligvis gjør dette utslag ved neste Stortingsvalg. Lykke til.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: politikk

Stikkord:, , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

17 kommentarer on “Kontantstøtten skal bort!! – Når familiepolitikk blir integreringspolitikk..”

 1. sårbar Sier:

  Jeg er enig med deg. Og jeg stemte AP! Vet ikke om jeg hadde gjort det om jeg visste om dette på forhånd.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. BLABLAB Sier:

  Hadde du giddet å lese partiproogrammet før du stemte hadde du sett at Ap er imot kontantstøtten. ENDELIG!!! Takk til alle som stemte SV og Ap:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. SallySwing Sier:

  Vedtaket suger! Vi får barn nummer tre om en måneds tid. Hun MÅ i barnehagen fra hun fyller ett år – av økonomiske hensyn. Det er jo helt på trynet! Jeg vil ha sentrumsregjeringen tilbake!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. vroooom Sier:

  Hei. Det er synd :-) Men sånn er det. De som har spurt meg under valgkampen har fått ett enkelt svar på hva høyresiden står for; valgfrihet. Dette er kanskje den mest grunnleggende forskjellen på de rød-grønne og de borgerlige. Men du har jo muligheten til å “rette opp” ved neste valg? :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. SallySwing Sier:

  fra sondreolsen.no:

  “KrF vil heller øke kontantstøtten til 5000,- for 1-åringene og 4000,- for 2-åringene. Samtidig ønsker vi, som tidligere nevnt, å sørge for gratis kjernetid for innvandrerbarn. Dessverre tror jeg ikke at valgfrihet er et ord du finner i den rødgrønne ordboka. “

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. aj Sier:

  Det er da klart at barn har det godt av å møte andre barn tidligst mulig. Kontantstøtta er ikke noe som har vært befesta i velferdsstaten i mange år.. man har hatt en periode med testing, og den funker ikke som ønsket. Helst burde den blitt fjerna med et pennestrøk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. hmm Sier:

  Det var faktisk klart før valget at kontantstøtten skulle fjernes. Så hvorfor i all verden så mange stemte på de rødgrønne, spesielt innvandrere, begriper jeg ikke. De kommer nok til å lure selv når de ser at de blir enda fattigere. Kontantstøtten burde beholdes,- den er for barn så små at de ikke behøver gå i barnehage. Så kan de heller kreve at barn med dårlige norskkunnskaper går de 20 gratistimene pr uke i barnehage fra fylte 3 år, når kontantstøtten er opphørt. Det har Norge faktisk råd til å spandere. Har aldri mottatt kontantstøtte, men jeg vet den ville vært kjærkommen da barna var små. Det er svindyrt med barn,- de vokser fort ut av klær og sko.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Alias Sier:

  På tide, denne ordningen kan ikke fjernes raskt nok, men de burde også fjerne gratis barnehage. Å få barn er helt frivillig, hvorfor skal skattepengene mine gå til folk som frivillig skaffer seg barn? De burde kunne ta ansvar selv, har man ikke råd til unger, så burde man ikke få det heller.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Før miljø, og nå intgrering Sier:

  Før så tok AP beslutninger som lammet økonomisk den menige mann i gaten og gjemte seg bak miljøflaggskipet (gjelder fortsatt–>ond sirkel).
  Nå er det integreringens tur. FYSJ… Det blir vel integreringsavgifter snart… (et annet flott ord for snik-skatt, noe vi har mer enn nok av takket være denne regjeringen).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Borgelig Sier:

  Sårbar: har du ikke lært noe i løpet av de siste 4 årene med AP i regjering. Det minste jeg forventer av de som stemmer er at de setter seg inn i hva partiet de stemmer på står for. Du er medskyldig i det som skjer med kontantstøtten, skam deg!

  Problemet med de rødgrønne er at de ikke pålegger innvandrerne noen krav i forhold til integrering, fordi det ikke er politisk korrekt å pålegge innvandrerne noe da du kan bli stemplet som rasist.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. AM Sier:

  Bare bra at ordningen avvikles. Da blir vi kvitt snylterne som får unge etterunge pga gratis penger..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. molly Sier:

  vel nå har det seg slk at det er mest unge norske alene mødre som benytter seg av overgangsstønad og de type ytelser.. når det gjelder innvendrere så er ikke de overrepresentert i dagpenge statistikken da de ofte ikke har rukket å opptjene rettighetene til denne ytelsen fordi norske arbeidsgivere ikke ansetter dem.
  Når det gjelder uføreytelser.. ups.. det er få innvandrere som har bodd lenge nok i landet til å ha rett på denne ytelsen.. ja for du må ha en viss bod-tid i landet.
  Nei nok en gang er vi nordmenn overrepresentert der også..
  Dette handler IKKE bare om integrering av innvandrere.. det handler minst like mye om oss hardbarka nordmenn!
  Ja ønsker du å være hjemme med barna så er det fint.. da må du legge økonomien din opp deretter.. litt mindre gjeld og ha mannen din i arbeid så er ikke dette noe problem.. man klarte seg uten kontantstøtten før og bør gjøre det nå…
  Mener vi er utrolig heldige som har de permisjons ordninger vi har i dette landet jeg..

  hilsen en som reduserte sin stilling for å være litt mere hjemme uten kontantstøtten sådan (da barn over tre år) og måtte legge om økonomien sitt noe etter det.. og det går strålende

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Maria Sier:

  Til sårbar: AP la ikke skjul på at de ønsket å avvikle kontantstøtten under valget. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor det kommer overraskende på deg. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. oppgitt Sier:

  Beklager at jeg sier det “sårbar” men hadde du fulgt litt med hadde du helt klart fått med deg at dette var noe Ap virkelig sjulle gjøre. Jeg stemte Ap for 4 år siden. Den gang lovte de at de ikke skulle røre kontaktstøtten. Jeg hadde da en sønn på 1 år. Men det første de gjorde var å redusere kontaktstøtten:-(
  Denne gang stemte jeg IKKE på AP pga av at de sa de ville fjerne kontaktstøtten……………….
  Men det hjelper jo ikke noe når de fortsatt vinner valget!!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Jeanette Sier:

  Er du for kontantstøtten, så ber jeg deg innstendig om å skrive under her:

  http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=2123

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Helge Dalen ( håde ) Sier:

  Godt skrevet artikkel dette ! Nå vil de som har stemt sosialist-(kommunist)styre få se hva som blir følgen av deres blindhet. Det er utrolig mange mennesker her i dette landet som ikke kan se el. forstå hva som blir resultatet av en kortsiktig, egoistisk og lite ansvarsfull tankegang! Det er et ordtak som står i Bibelen som heter : Du må høste det du sår ! Og det slår ALDRI feil !
  (håde)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. vroooom Sier:

  Enkelte skriver her at ordningen har vært testet ut og fungerer ikke (aj). Vel – dette er litt historieløst. Kontantstøtten har fra dag 1 vært utsatt for politisk hestehandel. De som var tilhengere av kontantstøtten (Bl.a. Krf) ønsket et langt høyere beløp slik at man ville få en reell mulighet til å velge å være hjemme. Beløpet ble redusert for at tiltaket skulle være “spiselig” for venstresiden i norsk politikk. Nå bruker man dette som argument for å fjerne den. Helt utrolig.

  Det er endel andre kommentarer her om at man ikke bør subsidiere barnefamilier. Dette har med samfunnsansvar å gjøre. Hvis ingen ønsker å få barn så blir det dårlig med vekst. Vi er allerede et av de landene i verden som har minst befolkningsøkning og korrigerer man for innvandringen så har vi knapt noen vekst. Konsekvensen har vi sett antydning til; nemlig at arbeidskraft må hentes fra andre land. Det er dårlig samfunnsøkonomi at mange velger bort barn. Du skal være passe egoistisk for ikke å se at ansvarlige foreldre gjør samfunnet en tjeneste når man får 1, 2 eller 3 barn som kan bidra i samfunnet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00